fbpx
Espoo Dipoli
info@globex.fi

Johdon Seminaari 2024 – Ohjelma

Varhaiskasvatuksen johdon ja asiantuntijoiden seminaari Helsinki, 6.-7.6.2024
Lajittelu: [ AIKA | SALI ]TAULUKKO ]
Ohjelma salijärjestyksessä

Juhlasali


TORSTAI 6.6.2024
09:00-09:50
Ilmoittautuminen ja aamukahvi
09:50-10:00
Seminaarin avaus
Pekka Kokko, markkinointipäällikkö, Globex Oy
10:00-11:00
Ihmislähtöinen johtaminen – höttöistä pehmoilua vai tulevaisuuden menestystekijä?
Tomi Kielo, Henkilöstöjohtaja, Compass Group Finland Oy
Tomi Kielo on maailman johtavan ruoka- ja monipalveluyhtiö Compass Groupin Suomen ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja. Suomessa Compass Group työllistää yli 3000 työntekijää ja sen tavoitteena on olla alansa rohkea uudistaja, intohimoisin ja halutuin palveluntuottaja sekä työnantaja. Ennen Compass Groupia Tomi toimi autoteollisuuden palvelujen tuottaja Valmet Automotiven henkilöstöjohtajana. Tomi on urallaan johtanut organisaatioita eri muutosvaiheissa. Tomi uskoo, että mitään ei organisaatiossa tapahdu vahingossa, vaan saamme juuri sitä miten johdamme, ja siksi kulttuurin johtaminen on hänen yksi intohimoistaan. Tomi uskoo, että tulevaisuuden työelämässä kunnianhimoiset tavoitteet voidaan saavuttaa vain ihmistä arvostaen. 
11:00-11:10
Johannarekry - Uusi älykäs sijaisvälityspalvelu varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja organisaatioille
Jouni Lahti, asiakkuuspäällikkö ja vahaiskasvatuksen asiantuntija, Vertikal Oy
Johannarekry yhdistää kaikki varhaiskasvatuksen sijaispalvelut sovellukseen, jossa älykäs ja automatisoitu järjestelmä hoitaa sijaisen valinnan, raportoinnin ja laskutuksen käsittelyn puolestasi.
11:10-12:10
Ammattina päiväkodinjohtaja - miltä tehtävä näyttää nyt?
Janniina Vlasov, Arviointineuvos, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi
Janniina työskentelee arviointineuvoksena Kansallisessa koulutuksen arviointikeskuksessa Karvissa. Vlasovin tehtäviin kuuluvat varhaiskasvatuksen ulkoisten arviointien suunnittelun ja toteutuksen ohella kansallisen laadunarviointijärjestelmän Valssin kehittäminen ja ylläpito. Varhaiskasvatustoimijoiden itsearvioinnin tueksi tarkoitettu järjestelmä avautui vuonna 2023 ja järjestelmä sisältää laajassa tutkijayhteistyössä laadittuja arviointityökaluja. Osana työtehtäviään Vlasov kouluttaa kehittävästä arvioinnista, arviointiprosessin johtamisesta sekä laadunhallinnasta. 
12:10-13:10
Lounas
13:10-14:10
Miksi työntekijät lähtevät - miten pitovoimaa voidaan edistää?
Minna Ruusuvuori, toimitusjohtaja ja kaupallinen johtaja, Hear Hear Media oy ja Taitopilvi oy
Minna Ruusuvuori on energinen muutos- ja kasvujohtaja, jolla on lähes 25 vuoden kokemus liiketoiminnan ja ihmisten johtamisesta. Päivätyössään Minna rakentaa kasvua myynti- ja markkinointijohtajan ja osakkaan roolissa kasvuyhtiö Taitopilvessä. Tämän ohella Minna luotsaa vaikuttavia podcasteja tuottavaa Hear Hear Mediaa, ja on yksi perustajajäsen ja juontaja Suomen suosituimmassa työelämäpodcastissa Lähtijät. Minna toimii myös mentorina, tekee puhekeikkoja ja kouluttaa.
14:10-14:20
Investoinnit kasvatukseen – Ei välineisiin
Peter Johansson, toimitusjohtaja, ABA Skol Suomi
14:20-14:30
Valmisohjelmistot vs. Open Source: kumpi kannattaa valita?
Petri Tapaninen, tuotepäällikkö, Abilita Oy
14:30-14:45
Tauko
14:45-15:45
Mitä tapahtuu tunnelmalle, kun tulen paikalle
Marjo Rantanen, Tunnelmamuotoiluun ja -johtamiseen erikoistunut tietokirjailija, lisenssivalmentaja ja ammattipuhuja
Tunnelmamuotoiluun ja -johtamiseen erikoistunut tietokirjailija, lisenssivalmentaja ja palkittu ammattipuhuja. Marjo on tunnelmamuotoilun kehittäjä sekä alan ensimmäinen ja ainoa ammattilainen Suomessa. Marjolla on 20 vuoden kokemus liiketoiminnan kehittämisestä, konseptoinnista ja henkilöstövalmennuksista kaiken kokoisissa yrityksissä. Asiakkaina mm. esihenkilöitä, johtoryhmiä ja henkilöstöä, tehtävänä luoda parempia asiakaskokemuksia ja lisätä työhyvinvointia. Marjo on yksi Suomen kysytyimmistä ammattipuhujista ja yritysvalmentajista
15:45-15:55
Varhaiskasvattaja, tunteiden ja ajatusten tulkitsija – Tunnekorttien ja ajatuskorttien käyttö lasten kanssa
Tommi Ollikainen, hankinta- ja markkinointijohtaja, Tevella Oy
15:55-17:00
Yhteenveto ja virvoketarjoilu

PERJANTAI 7.6.2024
09:00-10:00
Vapauta työyhteisösi todellinen potentiaali
Heikki Kankaanpää, Työyhteisövalmentaja, toimitusjohtaja, Hexum Oy
Heikki on kokenut valmentaja, konsultti ja tietokirjailija. Hän on yksi vuonna 2020 ilmestyneen Johda tunneilmastoa -kirjan kirjoittajista (Rantanen, Leppänen, Kankaanpää). Kirja on saanut erittäin hyvää palautetta. Heikki puhuu asioista käytännönläheisesti ja on haluttu kouluttaja. Hän on myös sertifioitu henkilöprofilointien tekijä (WorkPlace Big Five) ja tunneälyn testaaja (EQ-i 2.0). 
10:00-11:00
Suorittamisen kulttuurista kohti työtyytyväisyyskulttuuria
Eveliina Holmgren, PsT, KTM, FM, organisaatiopsykologi, Terveystalo
Eveliina Holmgren on organisaatiopsykologi, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä huomaamaan arkisen tyytyväisyyden arvo työelämässä. Hän on taustaltaan psykologi, kauppatieteilijä ja ammattikorkeakoulun lehtori. Puheenvuorossaan Eveliina haastaa pohtimaan kuinka tasapainotella suorittamisen kulttuurin ja jo-olemassa-olevaa arvostavan tyytyväisyyden kulttuurin välillä?
11:00-12:00
Lounas
12:00-13:00
Jaettu johtajuus - vallan ja vastuun uusjako
Tapu Holttinen, Yrittäjä, valmentaja, Villinikkarit Oy
Tapu Holttinen on valmentaja, johtaja ja käytännön tekijä. Hänellä on pitkä kokemus johtajien, esimiesten, esimiestiimien ja johtoryhmien valmennuksesta. Tapu on tunnettu energisoivasta esiintymistyylistä, ajatuksia ravistelevasta puhetavasta sekä laajasta johtajuuden asiantuntijuudesta. Tapu ammentaa uusia ajatuksia johtajuudesta matkustamalla, lukemalla ja liikkumalla. 
13:00-14:00
Milloin olen tehnyt työni riittävän hyvin?
Juha T Hakala, professori, filosofi, tietokirjailija, puhuja
Kasvatustieteilijä, filosofi, tietokirjailija, puhuja. Hakala tunnetaan erityisesti opettajankouluttajana ja opinnäytetöiden ohjaamisen asiantuntijana. Viime vuosina Hakala on ollut esillä myös yhteiskuntaa, erityisesti työelämän muutosta ja tilaa koskevilla kannanotoillaan. Vuosina 1997–2006 Hakala keskittyi toiminnassaan erityisesti korkeakouluopintojen päättövaiheen ohjaamisen ongelmiin. Perustamansa Maisterihautomon tavoitteena oli pureutua opintojen pitkittymisen ongelmaan ja erityisesti graduongelmaisten tukemiseen. Hakala on käsitellyt kirjoissaan kasvatuksen ja koulutuksen kysymyksiä, mutta myös luovuutta ja luovan prosessin tukemista sekä erityisesti opinnäytetöiden laatimista. Hakalan teokset Informaatiohyöky (2006) ja Pakattu aika (2010) käsittelevät puolestaan työelämän muutoksia, tiedon hallintaa, mutta myös työelämäkehityksen varjopuolia, kuten lisääntyvää kiirettä sekä muita työhön yhteydessä olevia ongelmia. Hakalaa on pidetty kohtuullistamisen puolestapuhujana.
14:00-14:30
Loppukahvit