fbpx
Virtuaalialusta
info@globex.fi

Puhujakuvaukset – Vaka 2021

Liisa Ahonen

KT Liisa Ahonen kouluttaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilökuntaa Kasvusto-yrityksensä kautta. Lisäksi hän tarjoaa konsultaatiopalveluita lapsiryhmiin, joissa esiintyy usein haastavia kasvatustilanteita. Liisa on kirjoittanut kirjat: Haastavat kasvatustilanteet, lämpimän vuorovaikutuksen käsikirja ja Vasun käyttöoppaan. Yhdessä kollegansa Piia Roosin kanssa hän on kirjoittanut kirjat Iloa ja oivalluksia! Pedagogiikan arviointi varhaiskasvatuksessa ja Untuvikot, alle 3-vuotiaiden pedagogiikka.

 

Juha T. Hakala                    

Varhaiskasvatuksen ammattilaiset tekevät työtään mitä moninaisimpien haasteiden keskellä. Kiire on lisääntynyt ja vaatimukset näyttävät kasvavan. Myös puolen toista vuoden korona-aika on verottanut voimavaroja. Professori ja filosofi Juha T. Hakala on käsitellyt kirjoissaan ja kannanotoissaan, paitsi kasvatuksen ajankohtaiskysymyksiä, myös työssäjaksamista. Viimeisessä kirjassaan ”Vähemmällä enemmän” hän peräänkuuluttaa kohtuullisuutta. Hän kysyy, voisiko hiukan rennommalla otteella saada aikaan riittävän hyvän lopputuloksen.

 

Tommy Hellsten – ammattina diplomi-ihmettelijä

Tommy Hellsten on terapeutti, kirjailija, kouluttaja, puhuja ja luennoitsija, jolle vuosi 2021 on monin tavoin merkittävä juhlavuosi. On kulunut 40 vuotta siitä, kun hän ensikerran avasi ovensa terapeuttina ja 30 vuotta ensimmäisen kirjan “Virtahepo olohuoneessa” julkaisemisesta. Keväällä 2021 häneltä ilmestyi jo 30. kirja, “Virtahepo makuuhuoneessa – Miksi rakastaa voi vain vapaudessa”. Ainutlaatuinen Ihminen tavattavissa -koulutusohjelma on sekin jo hyvän matkaa toisella vuosikymmenellä.

Työ ihmisyyden ihmettelijänä ja sanallistajana jatkuu edelleen, samoin oma terapiavastaanotto. Kuten Tommy itse kiteyttää: “Teen kaikkea tätä mielelläni, sillä juuri siinä saan kokea ihmisyyden ihmeen ja mysteerin kerta toisensa jälkeen – ainutlaatuisena tässä ja nyt. Elämänkokemuksen puutteestakaan en enää kärsi, päinvastoin, elämä on opettanut kovastikin.” Diplomi-ihmettelijän ammattinimike on siis enemmän kuin paikallaan, vaikka se pilke silmäkulmassa alun perin luotiinkin.

 

Teemu Karppinen

Teemun erikoisosaamista ovat henkisen ja fyysisen suorituskyvyn vahvistaminen, stressinhallinta, itsensä johtaminen sekä resilienssin ja yhteistyötaitojen kehittäminen. Hän on valmentanut yli 15 vuotta ja hänellä on reilusti yli 10 000 valmennusta takana. Teemun suosituille valmennuksille on ottanut osaa jo satoja eri alojen ammattilaisia mm. suuryritysten johtajia, huippu-urheilijoita, ammattivalmentajia, erikoisyksikön poliiseja, näyttelijöitä, lääkäreitä ja professoreita. Teemun valmennusfilosofian mukaan menestys on hyvinvoivan organisaation sivutuote. Toisin sanoen organisaation tasonnosto alkaa yksilön tasonnostosta, jonka kolme tärkeintä elementtiä ovat vahva henkinen, fyysinen ja sosiaalinen suorituskyky.

 

Tulossa:

Suvi Kettumäki

 

Pekka Mertala

 

Samuli Ranta